Warsztat

Zepsuł ci się pojazd? Może zepsuła ci się "zabawka" albo maszyna mechatroniczna potrzebuje konserwacji? Tutaj wszystkie takie usługi zostaną za odpowiednią cenę wykonane, może i więcej.
Wszelakie mechanizmy mechaniczne i technomagiczne zostaną profesjonalnie naprawione. Warsztat oferuje także składanie machizmów od podstaw na zamówienia indywidualne.

Budynek jest jednopiętrowy. Na parterze znajdują się szerokie drzwi, przez które jest wstanie wjechać pojazd kołowy. Wewnątrz jest lada, za którą są różne szafki, półki i narzędzia. Także po tej stronie znajdują się drzwi na piętro mieszkalne.

Na piętrze są trzy pomieszczenia, sypialnia, łazienka oraz mała kuchnia.

Właścicielem budynku i warsztatu jest: Profesor Jorge Gounter, pracownikiem i współwłaścicielem Reno Couter
Awatar użytkownika
Reno Coulter
*
*
Punkty Przygody: 1,07 
Poziom Zdrowia:
150
Poziom Mocy:
200
Karta Postaci:
Statystyki:

23

27

40

30

15

72
Stan portfela:

Duża sala, w której zazwyczaj pracują pracownicy. Prowadzą do niej zwykłe drzwi oraz wjazd, przez który do pomieszczenia mogą wjechać duże pojazdy. Na sali znajdzie się wszystko co jest potrzebne czy podnośniki, narzędzia czy części. Pod ściana znajdują się szafki z z długim i mocnym blatem. Na nim samym znajdzie się i imadło i inne narzędzia. Zaraz z boku jest wejście do pomieszczania socjalnego przy którym są schody an piętro. W pomieszczeniu socjalnym również jest mały kibelek z prysznicem dla pracowników.
Obrazek
Tomorrow is another day
And you won't have to hide away
You'll be a Man, Boy!
But for now it's time to run, it's time to run!

Obrazek
ObrazekObrazek
Rosomak, miodożer północy

Awatar użytkownika
Mephisto Kudo
Punkty Przygody: 0,81 
Medale: 1
Poziom Zdrowia:
260+ 90 (350)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

25

60

15

52

25

60 +20 (80)
Stan portfela: 4155
Przedmioty magiczne:
komplet roboczy(wzm.)+90hp
buty +10 zwinność
Kastety +15dmg

Zaśmiałem się - Jak widać Twoje prośby mają większą moc niż Ci się wydaje - powiedziałem rozbawiony. Dziewczyna może nie wie a ma jakąś magiczną moc albo to że nie bierze się jej na poważnie stąd ma takie chody u wszystkich.
- Oooo dzięki bardzo - zamerdałem kitą, puszystą kitą i jak bum cyk cyk ładnie wyczesaną. Sam siebie poczesałem jaki byłem teraz puchaty, dość przyjemne uczucie. No ale nic, robota wzywa.
Wróciłem do ludzkiej postaci i no zabrałem się za robotę. Tam coś przykręcić tam coś naciągnąć tam coś wymienić i no tak jakoś poszło. No miałem się zbierać do domu ale no... Zostałem na nadgodziny bo w końcu musze zacząć robić to o co mnie poprosił szef a i tak już długo czeka. Także ten przygotowałem sobie to co no wcześniej pozbierałem i pozmawiałem i no zacząłem. Na pewno na raz tego wszystkiego nie złożę ale zacząć trzeba. Spojrzałem na plany i no zabrałem się za robotę.
Hey! Sorry but you just got in my way
I promise honey, I can feel your pain
And maybe I enjoy it just a little bit, does that make me insane?
Haven't been the same since I expired
Doesn't mean that I plan to retire
And now I have the power to bathe all of you in entertaining fire!
Awatar użytkownika
Silver Tail
Punkty Przygody: 1,75 
Poziom Zdrowia:
225 + 90 (315)
Poziom Mocy:
125/125
Karta Postaci:
Statystyki:

33

25

25

45

10

31
Stan portfela: 1270
Przedmioty magiczne:
Kurtka/bluza skórzana (wzm)+ 25 hp
Koszulka/T-shirt materiałowa ( rob) +20 hp
Suknia/spódnica skórzana (wzm) +25 hp
Obuwie robocze (wzm) +20 hp

Silver odłożyła do pokoju worek z futrem i wróciła do Kudo
-Wiesz u wilków proszenie działa słabo, ale zazwyczaj położenie się brzuchem do góry pomagało by któryś się zlitował i pozwolił bym jadła zanim jeszcze tylko resztki zostawały
Zachichotała i dołączyła w pracy do wilkołaka
-Może to dziwnie zabrzmi ale nie zamieniłabym tej pracy za nic. To jest dziwne bo powinno to drażnić uszy ale mnie warkot maszyn i cały ten zgrzyt metalu uspokaja, albo może działa tak jakoś... Lubię go
Stwierdziła i pokazała coś na planach
-O wytłumacz mi to, nie znam tego oznaczenia, a widziałam już je parę razy.
Awatar użytkownika
Mephisto Kudo
Poziom Zdrowia:
260+ 90 (350)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

25

60

15

52

25

60 +20 (80)
Przedmioty magiczne:
buty +10 zwinność
Kastety +15dmg

Wzruszyłem ramionami - To w pewien sposób też jest proszenie - no jakby nie spojrzeć tak jest. Co prawda u nich to może bardziej wyglądać jak uległość ale no, tak czy siak i tak prosi.
Zaśmiałem się - To mamy coś wspólnego - puściłem do Silver oczko - Zrezygnowałem ze ścieżki jaką wyznaczyła mi matka aby móc się właśnie tym zajmować - powiedziałem z uśmiechem. Nie było to dla mnie jakoś specjalnie trudne w porównaniu dla niej ale co zrobić? Nic... Ona to ona a ja to ja i tyle. Nie będę na siłę szedł tą drogą, którą nie chcę wolę robić to co lubię a nie.
Wykonywałem swoją robotę tak jak trzeba a widząc na co wskazuje dziewczyny no jakoś no ten próbowałem to wytłumaczyć tak aby no ten to zrozumiała - Piękna wybacz ale akurat to muszę zrobić sam, to sprawdzian od szefa dla mnie - poklepałem wilczycę po łebku. No nie będę tego ukrywał ale złożenie tej maszyny muszę wykonać sam. No i zająłem się tym co miałem i no kiedy skończyłem to no niewiele zrobiłem. Spojrzałem na zegarek, było dość późno więc no czas do domu.
- Dobra Piękna będę się zbierał i do zobaczenia jutro - posprzątałem po sobie to co nabałaganiłem i ten no z resztą wszystko co miałem to zrobiłem i no ten poszedłem do domu zamykając za sobą warsztat.

zt

Progres roboty nad maszyną 3/100
Awatar użytkownika
Silver Tail
Poziom Zdrowia:
225 + 90 (315)
Poziom Mocy:
125/125
Karta Postaci:
Statystyki:

33

25

25

45

10

31
Przedmioty magiczne:

-Ok to ja zrobię pełen przegląd narzędzi, inwentaryzacje i naoliwię co trzeba-
Jak stwierdziła tak zaczęła robić. Zresztą dla kogoś kto prawie cały czas miał futro czyste narzędzia, poukładane ma miejscu i maszyny działające bez problemu były bardzo ważne. Trochę to zajęło ale czuła się dobrze po wykonanej pracy i zadowolona że wszystko jest na swoim miejscu. oczywiście honorowe miejsce przy pasku miał jej wieli klucz ale on to zupełnie inna historia
-Pa. ja idę robić zwierzka-
zt-do pokoju
Awatar użytkownika
Mephisto Kudo
Poziom Zdrowia:
260+ 90 (350)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

25

60

15

52

25

60 +20 (80)
Przedmioty magiczne:
buty +10 zwinność
Kastety +15dmg

No trochę biegałem ostatnimi czasy więc no do roboty przyszedłem nieco zmęczony. Nie będę jednak narzekać bo no, to super robota. I no zabrałem się za no, za to co miałem.
Dzięki siostrze zawsze wszystko było fajnie ogarnięte, nie ma co fajny z niej mały skrzat pomocny. I nawet narzędzia po ogarnia! No tak to można pracować.
Awatar użytkownika
Silver Tail
Poziom Zdrowia:
225 + 90 (315)
Poziom Mocy:
125/125
Karta Postaci:
Statystyki:

33

25

25

45

10

31
Przedmioty magiczne:

Białowłosa weszła do warsztatu cichutko i na czterech łapach. Wyczuła już wcześniej zapach wilkołaka i teraz skradała się powoli ku niemu. Co prawda nie była jakimś mistrzem i jej ubarwienie plus czerwony kapturek nie bardzo pomagał, ale od kiedy po generalnych porządkach okazało sie że kolor podłoża jest nieco jaśniejszy, a większość skrzynek na narzędzia ma barwę czerwoną albo niebieską, to było nieco łatwiej. Gdy uznała że jest dostatecznie blisko to skoczyła w kierunku Zielonego wołając
-Dzień Dobry!-
Po czym dodała
-Mam już to co miałam zrobić. Chcesz zobaczyć?-
Awatar użytkownika
Mephisto Kudo
Poziom Zdrowia:
260+ 90 (350)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

25

60

15

52

25

60 +20 (80)
Przedmioty magiczne:
buty +10 zwinność
Kastety +15dmg

No ja jak to ja zajmowałem się naprawianiem maszyn. To gdzieś stuknąłem, to gdzie palnąłem ale oczywiście wszystko z miłością. Nie zrobiłbym krzywdy moim kochanym metalowym maleństwom. No i ten, byłem tak pochłonięty robotą, ze nie zauważyłem kiedy to to się Silver wślizgnęła do warsztatu. No ten myślałem, że no śpi jeszcze czy coś a nie jest poza nim czy cuś.
Uniosłem głowę znad maszyny - No siema młoda - uśmiechnąłem się szeroko i pewnie gdybym nie miał brudnych łap od smaru to za tą próbę wystraszenia mnie wygilgałbym ją.
Ma coś co miała zrobić. No kurna dziura w bani co to mogło być - A co takiego zrobiłaś? - no nie będę strugał wariata, że pamiętam. Krzywo się uśmiechnąłem, nie ma to jak luki w pamięci - I pewnie, że chcę zobaczyć co tam wykombinowałaś.
Awatar użytkownika
Silver Tail
Poziom Zdrowia:
225 + 90 (315)
Poziom Mocy:
125/125
Karta Postaci:
Statystyki:

33

25

25

45

10

31
Przedmioty magiczne:

Silver zaśmiała się radośnie po czym sięgnęła do torby by wyciągnąć małą kopie wilkołaka
-mini Brat z sierści. Jak na razie moje najlepsze dzieło. Aż szkoda oddawać ale przecież sie umawialiśmy że sam je Helkowi, a ty popatrzysz na reakcje-
Sams zmiennokształtna czekała na reakcje wilkołaka. To było niemal jej maksimum zdolności i nie wyobrażała sobie by mogło jej wyjść lepiej
-I jak?
Awatar użytkownika
Mephisto Kudo
Poziom Zdrowia:
260+ 90 (350)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

25

60

15

52

25

60 +20 (80)
Przedmioty magiczne:
buty +10 zwinność
Kastety +15dmg

No to ten, zapomniałem że no ten faktycznie miała zrobić małą kopie mnie. To no patrzyłem się jak Silver wyciąga zabawkę? Czy pluszka? Kurde nie wiem jak to nazwać ale no świetny był. Zaśmiałem się - Ty super wyszedł, serio masz talent do robótek - za nim wziąłem w łapy miniaturkę mnie wytarłem dokładnie łapy. No nie chciałem pobrudzić pracy nad którą młodą tak się trudziła. Obejrzałem dokładnie i serio wyglądał świetnie, pokiwałem głową z uznaniem - Aż nie mogę się doczekać jego reakcji - zaśmiałem się wesoło. Oddałem pluszaka, lepiej aby nie był w moich rękach bo no, nie chciałem popsuć.
Awatar użytkownika
Silver Tail
Poziom Zdrowia:
225 + 90 (315)
Poziom Mocy:
125/125
Karta Postaci:
Statystyki:

33

25

25

45

10

31
Przedmioty magiczne:

-To moje najlepsze dzieło jakie mi wyszło
Stwierdziła dumna z siebie.
-Mogę cię potem nauczyć. Bierze się na przykład kłak futra, a potem igłą nabija się do niego kolejne warstwy i nadaje się im kształt wbijając płycej lub głębiej igłę. Ja częściej zapominam mieć kciuk niż wbijam sobie igłę w palec-
Uśmiechnęła się chowając mini Kudo
-To co dzisiaj do pracy jest?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat "U Łasicy"”