Kwiecista Łąka

Duży obszar zalesiony, gdzie na samym środku znajduje się niemałych rozmiarów jezioro. Można wypożyczyć łódkę aby przepłynąć po nim czy też kąpać się na brzegu. Sam park ma kilka głównych tras, które są dobrze oświetlone. Przy chodnikach są ławki, na których można usiąść i podziwiać naturę. Dla chcących zbliżyć się z naturą, nie jest problemem zboczyć ze ścieżki i wejść w głąb parku, w jego bardziej dzikie miejsca.
Awatar użytkownika
Tkacz Losu
Punkty Przygody: 0,00 

Obszar troche oddalony od jeziora, otoczony drzewami. Rosną tutaj różne kwiaty nawet zima, dzięki magi, jaka osłania to miejsce.
Awatar użytkownika
Hatsuyuki
Punkty Przygody: 0,85 
Medale: 1
Poziom Zdrowia:
250 + 90 (340)
Poziom Mocy:
55
Karta Postaci:
Statystyki:

35

30 + 20 + 10 (60)

11

40 + 10 (50)

10

20
Stan portfela: 320
Przedmioty magiczne:
Bluza skórzana (wzm.) +25 hp
Koszulka robocza +20 hp
spódnica (wzm.)+25hp
Obuwie robocze(wzm.)+20 hp
Wakizashi x2 +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-Ja na przykład świadczę usługi od czyszczenia uszu przez masarz po zaspokajanie potrzeb niższego rzędu-
Powiedziała lisica jakby była to normalna praca.
-Tam skąd pochodzę wychowywano mnie do tego zadania i należałam do władcy, tu robię to na własny rachunek i mam z tego godny zarobek więc jest o wiele lepiej-
Uśmiechnęła się i zastanowiła się chwilę dłużej
-Nie jestem pewna ale wydaje mi się że szef nie miałby nic przeciwko wynajmowi na dłużej, a znając prawa rynku to byłbyś w pozycji dobrej do negocjacji ceny.-
Lisica zastanowiła się nieco dłużej
-Jest tu na pewno ciekawie. No i jestem zaskoczona podejściem niektórych z mieszkańców. Częściej zainteresowani są rozmową i uciechami intelektualnymi niż fizycznymi. Tam skąd pochodzę to raczej było na odwrót, a wraz z malejącą pozycją społeczną postępowało zezwierzęcenie obyczajowe. Nie powiem, jest to bardzo miłe i pozytywne zaskoczenie.-
Awatar użytkownika
Helion Kanavar
Punkty Przygody: 2,34 
Medale: 4
Poziom Zdrowia:
250 +90 (340)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

16

50 + 10 (60)

15

50

20

34 +10 (44)
Stan portfela: 2150
Przedmioty magiczne:
komplet roboczy(wzm.)+90hp
Kastet +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-Czyszczenie uszu?- No pozostałe rozumiał. Co prawda ostanie było interesujące. może popyta bardziej później ale nie chciał byc niestosowny.
-To nie nadawałbym się- Zaśmiał się pod nosem. Skoro wymaga się takich rzeczy to on ze swym brakiem doświadczenia nie nadawałby sie do niczego. Może zamiatanie jakoś by uszło.
Słuchał jej słów i był zaskoczony. Nie spodziewał się, że w Cross nie jest tak źle jak sam myślał.
-A oprócz tego coś cię tutaj zaskoczyło?- Miasto pewnie jak miasto- A widziałaś moze inne miasta? Wiesz poza Cross?- Nie chodziło już o to gdzie była ale czy miała okazje ogólnie zwiedzać różne miasta na świecie.
"Bring me home in a blinding dream
Through the secrets that I have seen
Wash the sorrow from off my skin
And show me how to be whole again
'Cause I’m only a crack In this castle of glass
Hardly anything there
For you to see.."

Awatar użytkownika
Hatsuyuki
Poziom Zdrowia:
250 + 90 (340)
Poziom Mocy:
55
Karta Postaci:
Statystyki:

35

30 + 20 + 10 (60)

11

40 + 10 (50)

10

20
Przedmioty magiczne:
Koszulka robocza +20 hp
spódnica (wzm.)+25hp
Wakizashi x2 +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-Tak. Czyszczenie uszu. Wiesz delikatne i z wyczuciem przy czym poddany zabiegowi może leżeć głową na kolanach. Jak ma sie nieco wprawy to poddany zabiegowi odczuwa jak zachodzi z niego napięcie.-
Lisica lekko zachochotała
-No jak się pracuje w karczmie to trzeba pewnej sumienności ale jak by ktoś tam pokój wynajmował to pewnie wszystko mógłby ustalić z szefem. Sylvan wygląda na porządnego gościa i jak ta małą jędza- tu wskazała na lisa -Wyjątkowo bardzo nie chce zostawać sama w domu, to pozwala ją wziąć ze sobą. Tylko trzeba pilnować by nie przeszkadzała i najlepiej by była w transporterze. Chociaż mam wrażenie że po prostu ona ma strażnika którego nie lubi i musi czuć jego zapach jak jest na służbie. Chociaż to tylko nie potwierdzona robocza teoria-
Zachichotała kolorowooka
-Architektura i brak wstrząsów. dawniej mieszkałam w okolicy gdzie większość budynków była drewniana i budowana tak by przetrwać trzęsienia ziemi. Tu jest inaczej i nie ma wstrząsów. Na początku budziłam się zaniepokojona w nocy bo brak wstrząsów przez dłuższy okres zazwyczaj zwiastował większą katastrofę. No a tu jest to normalne. No i nie ma tylko kapliczek czy świątyń.-
Awatar użytkownika
Helion Kanavar
Poziom Zdrowia:
250 +90 (340)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

16

50 + 10 (60)

15

50

20

34 +10 (44)
Przedmioty magiczne:
Kastet +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-Brzmi to dziwnie i nie słyszałem o takich rzeczach-Może coś takiego w jej stronach jest czymś normalnym albo częstym. On jednak woli samemu czyścic sobie uszy.
-Mam już jedną pracę, mógłby co najwyżej po robocie coś albo w weekendy- No ale nie wiedział czy takie cos by przeszło. Musi pomyśleć jeszcze nad wieloma rzeczami. Nie ma do tego głowy zbytnio. Będzie musiał w domu to ogarnąć.
-Wstrząsy? To musi być interesujące w sensie jakie to jest i straszne zarazem- On nie pamięta aby w mieście takie występowały. No coś tam było jak smoki atakowały ale to było dawno i nie pamięta już za dużo.
Hardly anything there
For you to see.."

Awatar użytkownika
Hatsuyuki
Poziom Zdrowia:
250 + 90 (340)
Poziom Mocy:
55
Karta Postaci:
Statystyki:

35

30 + 20 + 10 (60)

11

40 + 10 (50)

10

20
Przedmioty magiczne:
Koszulka robocza +20 hp
spódnica (wzm.)+25hp
Wakizashi x2 +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-Nie dziwi mnie to. Już zauważyłam że tutaj jest to praktyka prawie nie znana-
Stwierdziła lisica
-Tak samo jak zapisywanie imion znakami które coś znaczą i imię można inaczej tłumaczyć przez wzgląd na to jak się je zapisuje-
Powiedziała i lekko się uśmiechnęła
-Znając szefa pewnie byś się dogadał.-
Stwierdziła z pełnym przekonaniem i zastanawiał się chwilę
-Nie wiem jak to wytłumaczyć. Dla mnie wstrząsy były czymś normalnym jak tutaj śnieg. Po prostu nagle ziemia zachowywała się jakby jechała karetą ale bez ruchu do przodu, a jak coś było źle przymocowane to leciało na ziemię. Chwytało się kubek z napojem i czekało się aż przejdzie. Większe budowle miały wewnątrz filar który nie był przymocowany do ziemi a wisiał i to dzięki niemi podczas wstrząsów się nie waliły. Takie kamienne budynki to by tam runęły-
Awatar użytkownika
Helion Kanavar
Poziom Zdrowia:
250 +90 (340)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

16

50 + 10 (60)

15

50

20

34 +10 (44)
Przedmioty magiczne:
Kastet +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-Bo brzmi to bardzo dziwnie- No nie umiał sobie czegoś takiego wyobrazić.
-No możliwe- nie bardzo wiedział o co moze jej teraz chodzić. Znał tylko jeden rodzaj pisma. Alfabet wspólny. No pewnie inne tez były ale nie znał i nie miał z nimi do czynienia.
Za to o karczmie będzie musiał mocniej pomyśleć.
-Nie wiem, nie znam sie na budownictwie ale pewnie jakby tutaj tak sie działo, to wymyślono by cos- Skoro jednak nie ma takiego problemu to jak widać nie robić nic w tym względzie.
Hardly anything there
For you to see.."

Awatar użytkownika
Hatsuyuki
Poziom Zdrowia:
250 + 90 (340)
Poziom Mocy:
55
Karta Postaci:
Statystyki:

35

30 + 20 + 10 (60)

11

40 + 10 (50)

10

20
Przedmioty magiczne:
Koszulka robocza +20 hp
spódnica (wzm.)+25hp
Wakizashi x2 +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-To się chyba nazywa różnicami kulturowymi. Wychowano mnie na gejsze i pewnie tutaj nic to ci nie mówi. Już zauważyłam że niektóre pojęcia są tutaj obce inne tutaj stosowane są za to mi obce-
Yuki lekko sie uśmiechnęła. Od kiedy tu była starała się do wielu rzeczy przyzwyczaić ale nie było to łatwe
-Mój zawód polegał na zaspokajaniu mężczyzn, a stosunek był ostatnia z rzeczy jakie się w nim robiło. Taniec, śpiew, gra na instrumencie, recytowanie wierszy i wiele innych. No i ochrona. Nasz Pan miał cały prywatny zastęp dziewczyn jak ja które były na jego zawołanie i obsługiwały jego i ludzi jakich zaprosił. A kto spodziewa się że delikatna kobieta może być przeszkolonym wojownikiem.-
Zachichotała i dodała
-Ale kto by wierzył kobiecie gdy sie tym chwali-
Hatsu była w dobrym humorze. Widać lubi wspominki
-Ja wiem tylko tyle ile nadworny architekt po pijaku powiedział, a mi udało się zrozumieć. Sake potrafi splątać język
Awatar użytkownika
Helion Kanavar
Poziom Zdrowia:
250 +90 (340)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

16

50 + 10 (60)

15

50

20

34 +10 (44)
Przedmioty magiczne:
Kastet +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-Gejsza? A co to?- Brzmi jak gej ale to nie to. Było by dziwnie jakby trafił ale to na pewno nie to.
Brzmiało to mu trochę jak taki model prostytutki z gratisem. No i z panem ale w sumie panie od seksu to miały zwykle swoich przełożonych. Zamyślił sie nad tym bardziej.
Nie spotkał jeszcze kobiety z takim zawodem.
-Ja nie wątpię w siłę innych, niezależnie od tego jaka mała płeć. Jestem facetem a ze mnie taki wojownik jak i tancerka baletowa- Czyli żaden. Może budowę i formę ma ale bić się to średnio umie.
Hardly anything there
For you to see.."

Awatar użytkownika
Hatsuyuki
Poziom Zdrowia:
250 + 90 (340)
Poziom Mocy:
55
Karta Postaci:
Statystyki:

35

30 + 20 + 10 (60)

11

40 + 10 (50)

10

20
Przedmioty magiczne:
Koszulka robocza +20 hp
spódnica (wzm.)+25hp
Wakizashi x2 +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-U was najbliższy odpowiednik to kurtyzana ale zasadnicza różnica jest taka że Gejsze oferują rozrywkę dla ducha i w przypadku publicznych domów Gejsz większość pozostaje dziewicami, a facet który sie w takiej zakocha, ma dość gotówki, a dana gejsza się zgodzi może ją wykupić by później się z nią pobrać-
Powiedziała w zamyśleniu
-Oczywiście są też te które oferują ciało ale one głównie pracują bo potrzebują dużych sum dla rodziny, a dom zapewnia im ochronę-
Stwierdziła i przyjrzała się wilkołakowi
-Nie wiem jaki balet masz na myśli ale taniec z ostrzem przy twoich proporcjach ciała mógłby być dość piękny-
Awatar użytkownika
Helion Kanavar
Poziom Zdrowia:
250 +90 (340)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

16

50 + 10 (60)

15

50

20

34 +10 (44)
Przedmioty magiczne:
Kastet +15 dmg
Kurtka + 10 siły

-To wszystko brzmi dość skomplikowanie- Nie poruszał sie w tych obszarach życia i nie bardzo wiedział co i jak. Szkoły średniej tez nie ukończył. Jakaś tam wiedze miał ale bliżej ćpania i .. No moze nie będzie w to wchodził. Szedł słuchając ją i spoglądając na śnieg przed nogami.
No to mu trzasnęła komplementem. No aż poczuł się zakłopotany. Dawno nikt mu miłego nie mówił. Przejechał sobie dłonią po karku.
-Dzięki ale i tańczyć tak normalnie nie umiem- A co dopiero z ostrzem czy kimś.
-Ty pewnie jako ta ... kobieta do towarzystwa pewnie umiesz tańczyć co?- Nari umiała chociaż nie była .. A moze. Nie chciał myśleć o takich sprawach.
Hardly anything there
For you to see.."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Park z jeziorem”