Wielka Sala

Jest to siedziba dawnych łowców, którzy po wydarzeniach na północy, przenieśli swoją siedzibę do Cross City. Oni sami stali się dodatkowymi siłami w mieście. Stali się strażą miasta. Są głównymi siłami porządkowymi. Strażnicy mogą więcej niż przeciętny obywatel.
Obecnie siedziba została przeniesiona na płaskowyż graniczący z nabrzeżem. Straż posiada własny port przylegającego nie niej. Od zachodniej strony graniczy z Cross City zaś od strony południowo-wschodniej z lasami i wyjściem bezpośrednim z terenu miasta.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tkacz Losu
Punkty Przygody: 0,00 

Sala jest dość przestronna, znajdują się w niej drewniane stoły oraz drewniane krzesła.
Połączona z kuchni. Tutejszy kucharz przygotowuje posiłki ale otrzymać je można tylko o wyznaczonych porach. Kiedy nie są podawane, sala może służyć do różnych zgromadzeń itp.
Awatar użytkownika
Helion Kanavar
Punkty Przygody: 0,48 
Medale: 4
Poziom Zdrowia:
250 +90 (340)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

16

50 + 10 (60)

15

50

20

34 +10 (44)
Stan portfela: 1670
Przedmioty magiczne:
komplet roboczy(wzm.)+90hp
Kastet +15 dmg
Kurtka + 10 siły

Poszedł do stołówki. I oczywiście, że przyjął kupon. Grzechem byłoby obrzucić taką ofertę.
-Przepraszam na chwilę- Od razu ruszył wymienić kupon na żarcie. Wrócił z nim i usiadł.
-Jakby to powiedział dowódca to bym mu powiedział aby w dupe wsadził sobie te przeprosiny- Zabrał się za jedzenie- Ale byłeś dla mnie miły więc, no- No nie powie mimo że powiedział.
-Nie jestem święty ale nie jestem przemocowcem- No i żarł dalej. Jedzenie to ważny element życia. Pomachał mu na odchodne/
"Bring me home in a blinding dream
Through the secrets that I have seen
Wash the sorrow from off my skin
And show me how to be whole again
'Cause I’m only a crack In this castle of glass
Hardly anything there
For you to see.."

Awatar użytkownika
Mephisto Kudo
Punkty Przygody: 3,29 
Medale: 1
Poziom Zdrowia:
260+ 90 (350)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

25

60

15

52

25

52 +20 (72)
Stan portfela: 3825
Przedmioty magiczne:
buty +10 zwinność
Kastety +15dmg

Wróciłem do domu zmęczony po robocie, glebłem się na łóżko kiedy otrzymałem kolejną wiadomość. Kolejny ptak, pewnie to od Heliona, zebrałem się z wyrka otworzyłem okno i no nie wierzyłem co przeczytałem. Byłem w szoku i to nie małym. Dobra nie ważne, zbiegłem po schodach i pognałem do strażnicy.
Nie szczerbiąc języka wbiłem do wielkiej sali bo tam miał na mnie czekać kumpel. Dobrze, że mordę miałem już całkiem ładną po spotkaniu z mamuśką bo wziąłby i się przejął. Rozejrzałem się za kumplem a jak tylko go dojrzałem krzyknąłem do niego - Siema Stary! - podszedłem do niego zadowolony z wiadomości jaką otrzymałem.
Awatar użytkownika
Helion Kanavar
Poziom Zdrowia:
250 +90 (340)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

16

50 + 10 (60)

15

50

20

34 +10 (44)
Przedmioty magiczne:
Kastet +15 dmg
Kurtka + 10 siły

No zajadał się i kiedy skończy l odstawił talerze. No człowiek najedzony to i zadowolony. Siedział tak czekając. No i się doczekał. W końcu usłyszał głos kumpla. Wstał z krzesła i od razu na jego mordzie pojawił się uśmiech.
-Mef!- Tak Helion stanowczo cieszył się, ze widzi zielonka. Aż wleciał ani niego i objął go-Cieszę się, zę cię widzie- Powiedział obejmując chłopaka.
Hardly anything there
For you to see.."

Awatar użytkownika
Mephisto Kudo
Punkty Przygody: 3,29 
Medale: 1
Poziom Zdrowia:
260+ 90 (350)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

25

60

15

52

25

52 +20 (72)
Stan portfela: 3825
Przedmioty magiczne:
buty +10 zwinność
Kastety +15dmg

Jakie to miłe widząc go w lepszym stanie, aż wyobraziłem sobie nas jakbyśmy bieli na łące łące żeby się ze sobą przywitać. I jak to wtedy bywa przytulas musi być, a co! W nosie miałem co inni sobie o tym pomyślą, kumpel wyszedł! Jest wolny niczym ptak.
- Dobra Stary zabierajmy się stąd - sam też nie chciałem tutaj przebywać. W domu lepiej bo gdzie indziej tak może być?
Awatar użytkownika
Helion Kanavar
Poziom Zdrowia:
250 +90 (340)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

16

50 + 10 (60)

15

50

20

34 +10 (44)
Przedmioty magiczne:
Kastet +15 dmg
Kurtka + 10 siły

Puścił go i przytaknął.
-Tak, chodźmy- Nie chciał tutaj być i tutaj wracać. Chwycił torbę ze swoimi rzeczami. Ostatni czas to był dla blondyna horror. Ma dosyć i nie zaufa z całą pewnością już straży. Nie ma mowy. Banda popaprańców z dowódcą na czele.

2xzt.
Hardly anything there
For you to see.."

Awatar użytkownika
Fenrir Labdakid
Dowódca Straży
Punkty Przygody: 1,63 
Poziom Zdrowia:
350 +90 (440)
Poziom Mocy:
95/95
Karta Postaci:
Statystyki:

20

55

19

70

20

50
Stan portfela: 3500400
Przedmioty magiczne:
Pancerz +90 hp
Miecz jednoręczny + 25 dmg
Kontakt:

Mężczyzna zwołał wszystkich strażników do wielkiej sali, zbierał raporty i sugestie pracowników aby ulepszyć funkcjonowanie straży oraz lepsze dbanie o zwykłych obywateli miasta Cross City. Chciał aby cywile czuli się bezpieczniej w ich otoczeniu. Zlecił nowe kursy, szkolenia i testy sprawnościowe jak i intelektualne. To coroczne badania sprawdzające stan pracowników. Na sam koniec wszystkim rozdzielił zadania w grupie lub indywidualne. Rozkazał się rozejść wołając do siebie dwóch strażników, Jacka i Zdzicha dając im dodatkowe zadanie, które obiecali wypełnić z przyjemnością.
Wyszedł z sali.

Z.T.
Obrazek
Do you think about
Everything you've been through
You never thought you'd be so depressed
Are you wondering
Is it life or death
Do you think that there's no one like you
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strażnica”