Królestwo Aelthera

Tutaj odbywają się różne wydarzenia, przygody itp. prowadzone przez Los
Awatar użytkownika
Dariusz Wyrm
Punkty Przygody: 3,28 
Poziom Zdrowia:
15000+ 100 (15100) pkt.
Obrazek
Poziom Mocy:
55 pkt.
Karta Postaci:
Statystyki:

45

25+20(45)

30+10(40)

30

50

10(11)
Stan portfela: 40000000
Przedmioty magiczne:
Kurtka + 10 siły
Kamizelka + 100 HP
Płaszcz +10 intelektu
Spodnie +10 siły
Buty + 10 zręczności

Chętni zostali poinformowani o miejscu i dniu spotkania. Był to ratusz. Tutaj burmistrz czekał na "śmiałków". Miał do przedstawienie chętnym zadanie. Oczywiście do tego formularz do podpisania aby zabezpieczyć go przed tym co się może wydarzyć. Nie chciał aby potem były z tego powodu problemy.

-----
-Osoby biorące udział w wyprawie proszone są aby w podpisie wpisali ekwipunek jaki zabierają na wyprawę czyli np. lina, torba czy jakieś eliksiry.
-Fabularnie wydarzenie będzie osadzone dopiero na końcu wyprawy lub pod jej koniec aby unikać "przerwy" większej niż powinna zaistnieć.
-Bilokacja
-Proszę aby postacie starały się chociaż napisać jeden post na dzień.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bjorn
Punkty Przygody: 0,48 
Medale: 1
Poziom Zdrowia:
295 + 90 (385)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

15/ 80

60 +10 (70 /70)

15 / 70

49 +10 (59)/ 100

10 / 70

22 + 10 (32) / 70
Stan portfela: 3355
Przedmioty magiczne:
Buty + 10 zręczności

Kobieta nie odzywała się i kiedy pierwsze osoby przeszły przez portal, zrobiła to samo. Nie miała okazji tego robić wcześniej. Zakręciło jej sie w głowie i chwilę jej zajęło powrót do pozycji. Nadal ja mdliło ale to także rozjedzie. Rozejrzała się aby zorientować się gdzie się znajdują. Nie miała obecnie pytań. Kobiety zadały już najważniejsze pytania.
Miś

"Wildlands a nowhere place
A breath away from heaven
Symphonies of silent words
Rise beyond the sky

Faraway
We will run faraway
We will come
To the Wildlands faraway

Fighting for the Wildlands
On the highest mountain
We'll end it all
And finally journey home"
Ekwipunek an wyprawę:
-ubranie robocze- +90hp
-dwa sztylety
-lina (5 metrów)
-torba na podręczne rzeczy ( apteczka, manierka, krzesiwo,)
Awatar użytkownika
Kimi
Punkty Przygody: 0,70 
Poziom Zdrowia:
150
Poziom Mocy:
180
Karta Postaci:
Statystyki:

40 + 5 (45)

11

36

30

36

53 - 10 (43)
Stan portfela: 30
Przedmioty magiczne: Wisiorek w kształcie kota zmieniający wygląd w zależności od nastroju osoby go noszącej.

Pozostali już przeszli, więc bez dalszego ociągania również przeszła przez ten portal. Tak trochę na bezdechu z wrażenia i może dzięki temu mdłości były mniejsze niż powinny. Choć i w głowie porządnie zawirowało, także jak znalazła się po drugiej stronie to pierwszy krok był taki lekko chwiejny. Odsunęła się by pozwolić dołączyć ostatniej osobie, nie odezwała się tylko stanęła wyprostowana słuchając co ten jegomość będzie miał do powiedzenia.
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...

Obrazek
Dobytek Notatnik
Ekwipunek wyprawa:
Totem figurka irbisa.
skórzana torba, koc, scyzoryk, zapałki. Suchy prowiant, bukłak z wodą, odzież na zmianę, obroża na szyi.
Awatar użytkownika
Sigrun
Punkty Przygody: 0,94 
Poziom Zdrowia:
35 + 105 (140 )
Poziom Mocy:
215/220
Karta Postaci:
Statystyki:

11

10

38

7

15

46
Stan portfela: 1290

I została ostatnia, wszyscy przeszli, nikogo nie odrzuciło z portalu, nikt nie spłonął więc już nieco śmielej podeszła do jego podstawy. Tu dopiero przyjrzała się napisom, którymi tak zainteresowała się Zaya.
Odwróciła się jeszcze do burmistrza, mówiąc do widzenia i dygając przy tym zanim zniknęła w tafli magicznego przejścia. Nie spodziewała się, że teleportacja będzie taka nieprzyjemna. Jakby za szybko obracała się tańcząc. Wychodząc po drugiej stronie mocno nią zachwiało, prawie tracąc równowagę ale odruchowo złapała się ramienia najbliższej osoby, która stała a była to cicha wysoka blondyna.
- Przepraszam. -Powiedziała cicho, gdy zorientowała czego się chwyciła. Rozluźniła uścisk, cofając rękę i wzięła parę głębszych oddechów.
Obrazek Ekwipunek wyprawy:
Torba materiałowa zwykła, notes i ołówek
- Obuwie wzmocnione - +10 hp ocieplane glany.
- spódnica skórzana w kratę wzmocniona- +25 hp-skórzana wzmocniona metalowymi elementami
- Koszulka materiałowa - +20 hp-wzmocniona skórzanymi i metalowymi elementami
- bluza skórzana wzmocniona-+25 hp- skórzana wzmocniona metalowymi elementami
- płaszcz skórzany wzmocniony-+25 hp- skórzana wzmocniona metalowymi elementami-
- kozik- +15 dmg
Awatar użytkownika
Dariusz Wyrm
Punkty Przygody: 3,28 
Poziom Zdrowia:
15000+ 100 (15100) pkt.
Obrazek
Poziom Mocy:
55 pkt.
Karta Postaci:
Statystyki:

45

25+20(45)

30+10(40)

30

50

10(11)
Stan portfela: 40000000
Przedmioty magiczne:
Kurtka + 10 siły
Kamizelka + 100 HP
Płaszcz +10 intelektu
Spodnie +10 siły
Buty + 10 zręczności

Mężczyzna ze spokojem odczekał aż wszyscy przekroczą portal. Kiedy zrobiła to ostatnia osoba tylko upewnił się, że faktycznie tak jest. Spojrzał na zebranych a kiedy portal zamknął się za nimi, lekko sie ukłonił.
-Witajcie- Przywitał ich i będąc zasypany pytania, również odczekał z odpowiedziami. Będąc pewnym, że na tę chwile to wszystkie, zaczął mówić.
-Tak to ja, Lothain Fal- Przytaknął ją i odpowiedział na pierwsze z kilku pytań -Z kim zaś mam przyjemność?- W końcu on po części został przedstawiony. Nawet jeśli nie zapamięta ich imion, warto je poznać.
- Kilkanaście minut- Przyznał acz nie był pewny ile. Nie sprawdzał czasu. Wiedział kiedy i o której godzinie powinien czekać na wysłanników.
-Już tłumaczę- Zaczął ze spokojem ale mając na oku obecne tutaj osoby.- Na obecną chwilę potrzebujemy śmiałków, którzy sprawdzą dokładnie co dzieje się wewnątrz jaskini, w której umiejscowiony jest artefakt zwany "sercem góry". Odpowiada on za harmonia magii- Od razu pokrótce wyjaśnił- Około miesiąca temu nastąpił potężny wstrząs, który sprawił, że ów artefakt został z cała pewnością uszkodzony, a żywioły i ich lordowie stali się agresywni i niespokojni- Mówił to cały czas ze spokojem ale i obserwując ich reakcje- Uprzedzę pytanie, nie jesteśmy w stanie sami tego sprawdzić ze względu na więź każdego mieszkańca z artefaktem. Sprawia to, że magia nie przepuszcza nikogo z nas do wnętrza, zaś żywioły nie chcą z nami rozmawiać- Jest to dość nietypowa sytuacja i nie bardzo korzystna dla mieszkańców królestwa.- W innym wypadku nie wysłalibyśmy prośbę o wsparcie nas- Duma za bardzo by bolała.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kimi
Punkty Przygody: 0,70 
Poziom Zdrowia:
150
Poziom Mocy:
180
Karta Postaci:
Statystyki:

40 + 5 (45)

11

36

30

36

53 - 10 (43)
Stan portfela: 30
Przedmioty magiczne: Wisiorek w kształcie kota zmieniający wygląd w zależności od nastroju osoby go noszącej.

Poczuła się lekko rozczarowana, tym że ich głównym celem jest eksploracja kopalni. A myślała, że się nacieszy jakimiś ładnymi widokami, okoliczną przyrodą. Mimo wszystko jej twarz nie zdradzała, żadnych emocji. Głupio też byłoby powiedzieć, że a jednak nie, wycofuje się z tego przedsięwzięcia. Skoro już uczyniło się pierwszy krok to trzeba zrobić następny. Nic też dziwnego, że burmistrz nie chciał zdradzić zbyt wiele szczegółów misji, no kto by chciał by mu się sufit zawalił na głowę i został pogrzebany żywcem.
- Kimi, umiem trochę w leczenie więc potraktujcie mnie bardziej jako wsparcie a nie wojownika. - Przedstawiła się i od razu określiła zwracając tym samym do współtowarzyszy, swoje stanowisko skoro mają działać razem.
- Te żywioły o których pan wspomina, mam rozumieć , że do obcych nie związanych z mocą artefaktu będą wrogo nastawieni traktując jak intruzów? -Wolałaby załatwić coś bardziej dyplomatycznie ale skoro z tubylcami nie chcą rozmawiać...to nasuwało się pytanie jak ich potraktują.
A droga wiedzie w przód i w przód,
Choć się zaczęła tuż za progiem
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią - tak jak mogę...
Skorymi stopy za nią w ślad -
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł...
A potem dokąd? - rzec nie mogę...

Obrazek
Dobytek Notatnik
Ekwipunek wyprawa:
Totem figurka irbisa.
skórzana torba, koc, scyzoryk, zapałki. Suchy prowiant, bukłak z wodą, odzież na zmianę, obroża na szyi.
Awatar użytkownika
Zaya Fleres
Punkty Przygody: 0,08 
Medale: 2
Poziom Zdrowia:
165/165
Poziom Mocy:
320
Karta Postaci:
Statystyki:

30

10

58

13

25

30
Stan portfela: 620
Przedmioty magiczne:
Sukienka skórza.(wzm.) +25hp
Obuwie(wzm.) robocze +20hp
Kozik +15dmg

W przeciwieństwie do Nari, Zaya mogłaby wdać się w długi smalltalk, jej zdaniem to pomogłoby w bliższym poznaniu drugiego człowieka, zbuduwaniu jakiejś więzi i przywiązania, żeby zdobyć więcej informacji. Albo tak sobie wmawiała. Nie zamierzała jednak wymuszać zbyt długiej rozmowy, kiedy wszyscy inni chcieli już konkretów.
- Zaya Fleres. Miło mi. - przywitała się uprzejmie i zerknęła na Kimi, która to wyjawiła swoje umiejętności - Mag, alchemiczka, choć to drugie pewnie się teraz nie przyda.- Stwierdziła i spojrzała na innych.
- I jeśli napotkamy się na ten artefakt, co mamy zrobić? Zostawić, wziąć, naprawić? - Czy da się w ogóle naprawić coś takiego? Transportowanie go do pana Fala też wydawało się ryzykowne, w końcu mogli go jeszcze bardziej naruszyć. - Co jeśli artefakt został już całkowicie zniszczony? - Obserwowała reakcję mężczyzny. Czy był w ogóle w stanie określić, w jakim jest stanie? Czy jego resztki też byłyby w stanie nie pozwolić przejść tutejszym mieszkańcom?
- Czy jest jakaś mapa tej jaskini? - Wiadomo, przy wstrząsach coś się mogło zawalić, ale mapa choć minimalnie mogłaby pomóc rozeznać się tam.
Ekwipunek:
Kurtka
Torba materiałowa robocza
Kozik
3x puste flakoniki na eliksiry
Awatar użytkownika
Bjorn
Punkty Przygody: 0,48 
Poziom Zdrowia:
295 + 90 (385)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

15/ 80

60 +10 (70 /70)

15 / 70

49 +10 (59)/ 100

10 / 70

22 + 10 (32) / 70
Stan portfela: 3355
Przedmioty magiczne:
Buty + 10 zręczności

Kobieta nie miała pytań. Była pewna, że pozostali lub ich część zadadzą odpowiednie. Nie chciała się powtarzać, a mogła dzięki temu przyjrzeć się całej ekipie bardziej dokładnie.
-Nic sie nie stało- Powiedział do młodej dziewczyny w różowych włosach- Wszystko w porządku?- Zapytała się jej chwilę po swoim pierwszym zdaniu.
-Jestem Bjorn- Przedstawiła się mężczyźnie. Fakty bycia strażnikiem nie jest tutaj zbytnio potrzebna.
Ostatnio zmieniony pn sie 25, 2025 10:55 am przez Bjorn, łącznie zmieniany 1 raz.
Miś

"Wildlands a nowhere place
A breath away from heaven
Symphonies of silent words
Rise beyond the sky

Faraway
We will run faraway
We will come
To the Wildlands faraway

Fighting for the Wildlands
On the highest mountain
We'll end it all
And finally journey home"
Ekwipunek an wyprawę:
-ubranie robocze- +90hp
-dwa sztylety
-lina (5 metrów)
-torba na podręczne rzeczy ( apteczka, manierka, krzesiwo,)
Awatar użytkownika
Nari Orecev
Punkty Przygody: 12,66 
Medale: 2
Poziom Zdrowia:
180/180
Poziom Mocy:
180/180
Karta Postaci:
Statystyki:

41 + 10 (51)

30

36

36

21

40
Stan portfela: 4753

Nari obejrzała się na resztę kiedy zaczęli mówić o swoich zdolnościach - Tropiciel, łowca - rzuciła krótko, myśli że tyle wystarczy.
Powróciła wzorkiem do mężczyzny, załapała się za brodę jedną ręką - Jeśli owi lordowie są agresywni ze sowimi żywiołami nasze wtargnięcie tam może tylko pogorszyć sytuację. Jest jakiś sposób aby ich jakoś załagodzić? Jakieś dary? Jak się zachować gdy ich spotkamy lub czego nie robić? Na co mamy zwracać uwagę będąc tam? Czy są pozastawiane tam jakieś pułapki na intruzów? Ukryte przejścia? - nie mogą od tak wejść jak do siebie. Opuściła rękę - Co jest najcenniejszego w waszej kulturze? Pomijając oczywiście żywioły ale znając je każdy z nich preferuje coś innego - ostatnie zdanie mówiła bardziej do siebie głośno myśląc - Z iloma żywiołami współistniejecie? Cztery, pięć? - już na samym wstępnie mają dużo do rozmyślania.
- Wybaczy Pan, że się zapytam ale czy ma może jakiś notes i coś do pisania aby mógłby mi Pan pożyczyć? - wolała zrobić jakieś notatki ale nie miała nic ze sobą takiego. Zawsze miała swoje rzeczy ale dziwnym trafem nie miała ich przy sobie.
Bon na zakup 4 dowolnych eliksirów
Mały łuk +15 dmg
Strzały(10 szt) 5dmg
Torba materiałowa wzmocniona
Skórzana kurtka +15 hp
Wisiorek
Rękawiczki bez palców
zabawka mechanicznego wilczka
sztylet

-Pasek na eliksiry na pas i tułów -30 myntów x3 koszt 90
Eliksiry:
Bąbelek x1
Bezwonny x 1
Błotniak x2
Eliksir Percepcji x2
Eliksir Wspomagający Pamięć x2
Gacek x3
Kropla krwi x3
Opatrzność - Eliksir ochrony. x2
Rybi Oddech x2
Słaba trucizna x4
Niewidzialność x2
Senna x2
Silna odtrutka x2
Silnie leczący dotyk x1
Szkiele-Wzro x1
Umysł x6
Awatar użytkownika
Sigrun
Punkty Przygody: 0,94 
Poziom Zdrowia:
35 + 105 (140 )
Poziom Mocy:
215/220
Karta Postaci:
Statystyki:

11

10

38

7

15

46
Stan portfela: 1290

Surowo wyglądająca kobieta nie wydawała się już Sigrun taka straszna po tym jak się odezwała.
- Jeszcze raz przepraszam i dziękuję za troskę. - Odpowiedziała szybko. - Nic mi nie jest, moje ciało nie podróżowało w ten sposób, trochę mnie to...- Szukała przez chwilę odpowiedniego doboru słowa. - ...zaskoczyło. - Do całokształtu przed wyprawą zjadła obfity posiłek co tylko pogorszyło jej pierwszą w życiu wyprawę przez portal. Pomasowała palcami skronie a potem starała się wsłuchać w rozmowę pozostałych.
Obrazek Ekwipunek wyprawy:
Torba materiałowa zwykła, notes i ołówek
- Obuwie wzmocnione - +10 hp ocieplane glany.
- spódnica skórzana w kratę wzmocniona- +25 hp-skórzana wzmocniona metalowymi elementami
- Koszulka materiałowa - +20 hp-wzmocniona skórzanymi i metalowymi elementami
- bluza skórzana wzmocniona-+25 hp- skórzana wzmocniona metalowymi elementami
- płaszcz skórzany wzmocniony-+25 hp- skórzana wzmocniona metalowymi elementami-
- kozik- +15 dmg
Awatar użytkownika
Mephisto Kudo
Punkty Przygody: 1,62 
Poziom Zdrowia:
260+ 90 (350)
Poziom Mocy:
75/75
Karta Postaci:
Statystyki:

25

60

15

52

25

60 +20 (80)
Stan portfela: 4355
Przedmioty magiczne:
komplet roboczy(wzm.)+90hp
buty +10 zwinność
Kastety +15dmg

No poczułem się tak jakby no trochę zlany gość to już w ogóle jakiś taki no, taki. Ludzie mu się częściowo przedstawili a te się jeszcze pyta z kim ma przyjemność no co za typ.
No nic widzę, że ognista z czarownicą się uaktywniły co do pytań więc no, nie mieszam się ale no - Zaś ja jestem wojownikiem i mechanikiem - szczerze to nie wiem czy przydadzą się tutaj moje zdolności bo no, nie potrafię gadać z żywiołami. No chyba że jakoś się da z nimi porozumieć ale no nie znam się na tym, cóż ale no przygoda będzie a co! Lepsze to niż siedzenie w domu.
Hey! Sorry but you just got in my way
I promise honey, I can feel your pain
And maybe I enjoy it just a little bit, does that make me insane?
Haven't been the same since I expired
Doesn't mean that I plan to retire
And now I have the power to bathe all of you in entertaining fire!

Ekwipunek:
Komplet roboczy wzmocniony +90hp
Zegarek
Pasek na eliksiry/narzędzia na pas lub tułów
Materiałowa robocza torba
eliksir tojadowy
zabawka smoczka
rękawice bojowe +15dmg
buty +10 zwiności
Jedzenie na drogę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piaski Czasu”