Menu
: śr wrz 02, 2020 12:51 pm
Miód Pełni – słodki miód pitny, który w pełnię zdaje się rozgrzewać dwa razy mocniej. Czerwony Kieł – rubinowe, gęste wino o smaku dzikich jagód, podawane w kielichach z wilczymi ornamentami. Łapy w Błocie – ciemne, mętne piwo, zostawiające pianę tak grubą, że wygląda jak ślady łap na ziemi. Wycie Lasu – ziołowa nalewka o smaku mięty i piołunu, podobno poprawia słuch i wyostrza zmysły. Srebrny Łyk – przezroczysty, mocny destylat, serwowany w "srebrnych" kieliszkach, podobno „oczyszcza krew”. Szlam z Jaru – kisielowaty koktajl na bazie chmielu i mchu; odważni twierdzą, że naprawdę nie jest zły. | ||
Stek z Łowów – gruby kawał mięsa z jelenia, krwisty i podawany niemal surowy, „tak jak lubi gospodarz”. Zupa Wilczego Tropu – gulasz z dziczyzny i korzennych przypraw, podawany w glinianych miskach. Pieczyste z Królika Pełni – podobno każdy królik złapany w pełnię smakuje inaczej… bardziej soczyście. Placki Leśnej Watahy – podpłomyki z ziołami i czosnkiem, idealne do zagryzania piwa. Żebro Olbrzyma – wielka kość "oblepiona" smażonym mięsem z dzika, serwowana z nożem większym niż przeciętny kufel. Kudłate Naleśniki – grube naleśniki z jagodami i miodem, z posypką wyglądającą jak sierść. | ||